Koviubi

kovászolni való uborka, sós forró víz, fokhagyma, kapor, bors (fűszerkeverék)

Sziasztok!

Végre eljött a jó idő :))

Szerdán már beharangozták, hogy a hét második felében 30 fok körüli hőmérséklet várható. Úgyhogy azt gondoltam éppen itt az ideje eltenni egy kis savanyúságot. 

Szóval az 5 literes üveghez vettem 2 kiló uborkát, meg egy csomag kaprot.

Ez volt az első üveg önállóan eltett kovászos uborkám. (Na jó, kis segítséget kaptam: ha anyu nem szól a só tuti kimarad.) 

Plusz egy kis extra: 2 éve voltunk a párommal Lengyelországban, a barátjának a nagymamájánál, ahol ettünk kovászos uborka levest. Ott másképp teszik el az ubit mint mi. Sokkal több fűszert használnak, és még erőset is tesznek bele. Kaptam ott egy csomag fűszerkeveréket és azt is beletettem.

Kíváncsi vagyok milyen lesz. (ma van a kóstolás napja)

Ajánló
Kommentek
  1. Én