Töltött óriáskagyló tészta

1.) tejföl,majonéz,ömlesztett sajt,sonka,kukorica 2.)ketchup,tabasco,ecetes torma,fokhagyma,citromlé,rák

Egyszer, munkából hazafelé jövet a párommal, láttunk egy csomag óriáskagyló tésztát az egyik üzlet kirakatában. de valahogy úgy alakult a dolog, hogy ott és akkor nem vettük meg. Ami így utólag visszagondolva, sok későbbi fáradságtól megkímélt volna minket. De sebaj, megbeszéltük, hogy egyszer főzni fogunk olyat.

Teltek múltak a hónapok, más állásunk is lett azóta. Aztán most nemrég eszébe jutott a kedvesemnek, hogy egyik hétvégén megcsinálhatnánk a töltött kagylókat. Csakhogy, ez nem ilyen egyszerű dolog ám, mert elég nehéz beszerezni.

Elment abba az üzletbe ahol megláttuk, de ott sajnos már nem árulják. Az az igazság, hogy szinte sehol sem tudtunk venni. Úgy néz ki, hogy ez a fajta tészta nem igazán vált be a magyar piacon, mert egyre inkább kivonják a forgalomból.

Végül az egyik közeli kisboltban talált rá a párom apukája, és rögtön le is csapott rá.

Most, hogy végre meglett a hőn áhított tölteni való tésztánk, már csak a tölteléket kellett kigondolni. Úgyhogy elkezdtem bogarászni a világhálón, hogy megtaláljam a nekünk legmegfelelőbbet. Nem akartunk se kapros túrósat, se bolognaiféle darált húsost, inkább valami különlegeset, ha már ennyi utánajárás volt.

Aztán kétféle töltelék is készült hozzá: mindenképpen szerettem volna egy rákkal töltöttet, és lett egy egyszerűbb is, amit tuti mindenki megeszik :)

Ezelőtt még nem főztem olívaolajjal, de most volt otthon, így tettem vele egy próbát, és tényleg fantasztikus. Szóval olíva, fokhagyma, garnéla

mmmm.... már így önmagában fenséges volt, és még összerottyant a ketchupos szósszal.

A végeredmény pedig a rákhajócska fantázianevet kapta

A másik fajta töltött tésztácska tetejére még reszelt sajt is került, és így ment be a sütőbe pirulni

Mindkettő finom lett és jó hamar el is fogyott. (Kínáló falatkáknak tökéletes)

Jó főzőcskézést nektek!

Üdv: Erni

Ajánló
Kommentek
  1. Én