cukkini,padlizsán,(tök),paradicsom,pritamin paprika,hagyma,fokhagyma,kakukkfű,rozmaring
Valahogy úgy indult a dolog, hogy tölteléknek valót kerestem, és egyszer csak ráakadtam a ratatouille-ra.
Hát én teljesen belehabarodtam. Végig böngésztem az összes receptet amit találtam, éreztem a számban az ízét, és tudtam, hogy nekem ezt el kell készítenem. Persze ehhez az érzéshez nagyban hozzájárult a Lecsó című mesefilm képi világa is. Mikor láttam a mesét már akkor kipróbáltam volna, pedig amúgy nem vagyok egy nagy lecsó rajongó.
Összeírtam a hozzávalókat, szorgalmasan néztem az egyik legnagyobb videomegosztón az elkészítési módot, és arra jutottam, hogy annyira nem is egyszerű ez a történet. Jó, hogy a profi séfek, profin csinálják kis idő alatt, de én még az amatőrtől is távol állok. Ennek ellenére, másnap meló után már mentem is a piacra beszerezni a zöldségeket.
Miután minden megvolt, lehetett kezdeni a főzőcskézést. Még jó, hogy anyu legalább az elejénél itthon volt :)
A két színű (piros és sárga) pritamin paprikát meg kellett pirítani, erre többféle módszert is találtam, végül anyura bíztam, így a serpenyőben landoltak a paprikák. Azért volt erre szükség, hogy "könnyen" eltávolítsam a héját. Ez a művelet a 2 db paprikánál több mint fél órát vett igénybe. Plusz még mini kockákra is kellett vágni. (Na itt már azt mondtam, hogy soha többet ilyet)
Miután a nehezén túl voltam, jöhetett a paradicsomos szósz elkészítése(az ment a jénai aljára) és utána a zöldségek felkarikázása.
A szósz amúgy isteni finom lett, olyan salsa-s amibe a chipset mártogatják.
Szóval szósz alul, rá a zöldségkarikák.
Végül alufóliával kell letakarni és legalább 2 órára mehet a sütőbe.
Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni :)
Ez lett a végeredmény: (alig vártam, hogy végre lehessen kóstolni)
Megérte a pepecselést :))
Megosztás a facebookon
tuti ,hogy kipróbálom.apum imádja a lecsó és biztos ízlik majd neki:)
szia jó kis blog
Hello a ratatouille Nagyon tetszik ki Fogom én is próbálni még sok sok ilyen receptet kérünk